В мережі з'являється все більше інформації про наступну версію фірмової надбудови Xiaomi. Нещодавно офіційний акаунт компанії теж підтвердив , що анонс MIUI 13 не за горами. Розповідаємо, чим порадують розробники і які смартфони отримають апдейт.

Xiaomi MIUI 13

Допрацьована зовнішність і нові функції

Основні зміни торкнуться дизайну системи. Якщо вірити витокам і раннім скриншотам, MIUI 13 отримає доопрацьований інтерфейс, нові іконки додатків і віджети в дусі iOS. Оновлять анімації, додадуть теми, живі шпалери і плавні жести навігації.

Ще Xiaomi надасть користувачам інструменти для створення власних супершпалер. Це динамічні анімовані заставки на робочий стіл, які можуть змінювати один одного автоматично. Про цей намір повідомив представник розробників в інтерв'ю Mi Community.

Xiaomi MIUI 13

Одна з ключових фішок MIUI 13 - віртуальне розширення ОЗУ: частина пам'яті накопичувача використовується для збільшення обсягу оперативки. Функцію можна буде активувати в налаштуваннях. Додадуть і монохромний пресет енергозбереження, з яким смартфон прослужить довше при низькому заряді АКБ. А фірмова утиліта Game Turbo, яка прискорює ігри, отримає редизайн.

Крім того, в тринадцятій версії прошивки допрацюють режим Always On Display. Нові шрифти і стилі оформлення стануть більшими і різноманітнішими, а також з'явиться можливість регулювати, які повідомлення відображати на погашеному екрані. Впровадять функцію настройки розкладу режиму польоту і поліпшену систему повідомлень.

Xiaomi MIUI 13

Традиційно в MIUI 13 очікуються поліпшення швидкодії, стабільності і безпеки. У актуальної версії MIUI 12,5 Enhanced вже була виконана величезна робота в цьому напрямку. Згідно інсайда, в 13-й оболонці Xiaomi продовжить полірувати прошивку для досягнення найкращого користувацького досвіду. Складання, засновані на Android 12, теж отримають фішки оновленого «зеленого робота».

Які смартфони отримають MIUI 13

Поки що є лише неофіційний список пристроїв. Оновлення напевно прийде на флагмани останніх років від брендів Xiaomi і Poco. Що стосується інших моделей, апдейт, швидше за все, побачать такі апарати:

Xiaomi MIUI 13

Реліз MIUI 13 очікується в листопаді. На це натякає офіційна сторінка Xiaomi в соцмережі Weibo. Точний день поки не оприлюднили.

Огляди та новини
Товар додано для порівняння
Товар додано до обраного